Agencija za sprječavanje korupcije

Obavještenje za pružaoce usluga medijskog oglašavanja kampanje u Podgorici i Zeti

Rok za dostavljanje cjenovnika izbornog oglašavanja u kampanji za lokalne izbore u Podgorici i Zeti, koji će se održati 23. oktobra, ističe u petak, 2. septembra 2022. godine.
29. avgust 2022.

Postupajući proaktivno, na temelju Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, Agencija za sprječavanje korupcije obavještava subjekte koji pružaju usluge medijskog oglašavanja izborne kampanje da rok za dostavljanje cjenovnika izbornog oglašavanja u kampanji za lokalne izbore u Podgorici i Zeti, koji će se održati 23. oktobra, ističe u petak, 2. septembra 2022. godine.

Podsjećamo, Predsjednik Crne Gore je 24. avgusta 2022. godine donio odluku o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini Glavnog grada Podgorica i Skupštini opštine Zeta.

Agencija poziva obveznike Zakona na poštovanje normi, ukazujući na to da će se u prekršaju naći svi koji nijesu dostavali cjenovnike ukoliko budu pružali usluge medijskog oglašavanja u kampanji.

Cjenovnici će, kako je i predviđeno Zakonom, biti objavljeni na internet stranici Agencije.

U prilogu je data tabela sa listom pružalaca usluga medijskog oglašavanja koji su dostavili cjenovnike u kampanji za lokalne izbore raspisane 2. avgusta 2022. godine.

Novosti