Agencija za sprječavanje korupcije

Poziv pružaocima usluga medijskog oglašavanja izborne kampanje

22. septembar 2021.

Djelujući proaktivno i u duhu poštovanja Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, Agencija za sprječavanje korupcije obavještava subjekte koji pružaju usluge medijskog oglašavanja izborne kampanje da rok za dostavljanje cjenovnika izbornog oglašavanja u kampanji za lokalne izbore u Mojkovcu, Petnjici i na Cetinju, ističe u petak, 24. septembra.

Podsjećamo, odluka Predsjednika Crne Gore o raspisivanju izbora za Skupštine tri lokalne samouprave objavljena je 14. septembra.

Uzimajući u obzir činjenicu da će se svi obveznici Zakona koji nijesu dostavili cjenovnike u slučaju pružanja usluga medijskog oglašavanja u kampanji naći u prekršaju, Agencija ih poziva na poštovanje zakonske norme.

Ova institucija je tokom 2020. i 2021. izdala 11 prekršajnih naloga protiv medija i odgovornih lica u njima, zbog neispunjavanja njihove zakonske obaveze.

Zaključno sa utorkom, 21. septembrom, devet medijskih kuća je dostavilo cjenovnike, koji su, kako je i predviđeno Zakonom, objavljeni na internet stranici Agencije.

Novosti