Agencija za sprječavanje korupcije

Predstavnici ASK na okruglom stolu o antikorupcijskom obrazovanju mladih

25. septembar 2023.

Načelnik Odsjeka za integritet i lobiranje u Agenciji za sprječavanje korupcije (ASK) Marko Škerović i sekretarka Savjeta ASK Aleksandra Vojinović učestvovali su na regionalnom okruglom stolu „Promocija antikorupcijskog obrazovanja“, koji je održan 22. septembra u Bečićima. Događaj je organizovan u okviru projekta „Promovisanje antikorupcijskog obrazovanja mladih“, koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za borbu protiv droge i kriminala (UNODC).

Cilj projekta je podsticanje i izgradnja partnerstva i sinergije između ministarstava prosvjete i organa i institucija koji se bave sprečavanjem korupcije, radi razmjene dobrih praksi i iskustava u promovisanju etike i integriteta među studentima i mladima u regionu.

Regionalni okrugli sto, koji je okupio predstavnike antikorupcijskih i obrazovnih institucija, kao i civilnog sektora, osmišljen je kao dio projekta čiji je zadatak da omogući razmjenu regionalnih iskustava identifikovanjem i prikupljanjem svih aktivnosti od visokog uticaja koje su preduzete u oblasti podizanja svijesti o značaju antikorupcijskog obrazovanja.

Načelnik Škerović osvrnuo se na aktivnosti koje Agencija preduzima na unaprjeđenju zakonske regulative u oblasti obrazovanja, te na promociji antikorupcijskog obrazovanja mladih, posebno akcentujući edukativne aktivnosti i kampanje usmjerene na mlade, i ulogu donošenja i sprovođenja planova integriteta u promociji i izgradnji etike i integriteta u obrazovnim institucijama.

Projekat „Promovisanje antikorupcijskog obrazovanja mladih” finansira Savezna Republika Njemačka.

Novosti