Agencija za sprječavanje korupcije

Najava za medije

Regionalni okrugli sto o jačanju integriteta u organima vlasti i izbornim kampanjama u zemljama Jadransko – jonske inicijative (Budva, 16. i 17. april 2019. godine)
15. april 2019.

U okviru crnogorskog predsjedavanja Jadransko – jonskom inicijativom, u Budvi će 16. i 17. aprila 2019. godine biti održan regionalni okrugli sto na temu jačanja integriteta u organima vlasti i izbornim kampanjama u zemljama Jadransko – jonske inicijative.

Dvodnevni okrugli sto će početi 16. aprila u 9.30h u konferencijskoj sali hotela Avala. Prisustvovaće predstavnici svih devet država članica Jadransko – jonske inicijative: Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Italije, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije, kao i predstavnici Sekretarijata JJI.

Uvodna izlaganja će održati gđa Marijana Laković Drašković, generalna direktorica Direktorata za organizaciju pravosuđa, krivično zakonodavstvo i nadzor - Ministarstvo pravde Crne Gore, gdin Sreten Radonjić, direktor Agencije za sprječavanje korupcije i gđa Goranka Vučinić, predsjednica Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije.

Okrugli sto organizuje Agencija za sprječavanje korupcije. Uvodna izlaganja su otvorena za medije.

Novosti