Agencija za sprječavanje korupcije

Najava za medije

Predstavljanje rezultata EU Tvining projekta „Podrška implementaciji mjera integriteta“
13. mart 2019.

Završetak sprovođenja Tvining projekta “Podrška implementaciji mjera integriteta” zvanično će biti obilježen u četvrtak 14. marta 2019. u 13h u hotelu “Hilton” (sala Princeza Jelena) u Podgorici.

Uvodne govore će održati zamjenica glavnog pregovarača i nacionalni IPA koordinator u Vladi Crne Gore, Ivana Glišević Đurović, i šef Delegacije EU u Crnoj Gori, Aivo Orav. Prisutnima će se obratiti i članica Savjeta Nacionalne agencije za borbu protiv korupcije Republike Italije, Nikoleta Parizi, Ambasador Republike Italije, Luka Zelioli, i direktor Agencije za sprječavanje korupcije Sreten Radonjić. O rezultatima projekta će govoriti stalna tvining savjetnica na projektu, Sonja Levstik.

Cilj projekta bila je podrška u implementaciji mjera integriteta u svim institucijama javnog sektora i unapređenje efikasnost sistema za borbu protiv korupcije, kroz jačanje kapaciteta Agencije za sprječavanje korupcije, unapređenje antikorupcijskih politika i afirmaciju principa dobrog upravljanja.

Dvogodišnji Tvining projekat „Podrška implementaciji mjera integriteta“ finansirala je Evropska unija sa 600.000 € a sprovela ga je Nacionalna agencija za borbu protiv korupcije Republike Italije (ANAC) u saradnji sa Agencijom za sprječavanje korupcije.

Pozivamo Vas da medijski propratite ovaj događaj. Za dodatne informacije možete se obratiti na tel: 020 44 77 20 i email: pr@antikorupcija.me

Novosti