Agencija za sprječavanje korupcije

ASK održala sastanak sa političkim subjektima koji učestvuju na predsjedničkim izborima

Dosljednom primjenom zakonskih propisa, Agencija za sprječavanje korupcije će dati puni doprinos integritetu i kredibilitetu izbornog procesa.
7. mart 2023.

Djelujući proaktivno, direktorica Agencije za sprječavanje korupcije Jelena Perović sa saradnicima, pomoćnikom direktorice Borisom Vukašinovićem i načelnikom Odsjeka za sprovođenje mjera kontrole finansiranja političkih subjekata i izbornih kampanja Dušanom Drakićem, održala je sastanak sa predstavnicima političkih subjekata koji učestvuju na predstojećim izborima za predsjednika Crne Gore. Na sastanku su prisustvovala ovlašćena lica šest kandidata za predsjednika, kao i predsjednički kandidat Jovan Radulović.

Predstavnici Agencije upoznali su sagovornike sa obavezama političkih subjekata u izbornoj kampanji, rokovima i bližim uputstvima koja se odnose na izvještavanja o prikupljenim i utrošenim sredstvima, čime se obezbjeđuje transparentnost izbornog procesa. Pored toga, predstavljene su aktivnosti ove institucije u izbornoj kampanji, sa posebnim osvrtom na planirane kontrole koje će biti sprovedene.

Sastanak ASK sa predstavnicima političkih subjekata

Tokom razgovora akcenat je stavljen i na rad i finansijsko poslovanje političkih subjekata u kampanji, odnosno dozvoljene načine prikupljanja i trošenja sredstava.

Dosljednom primjenom zakonskih propisa, Agencija za sprječavanje korupcije će dati puni doprinos integritetu i kredibilitetu izbornog procesa.

Predsjednički izbori 2023