Agencija za sprječavanje korupcije

Direktorica ASK učestvovala na Konferenciji o rodnim pitanjima i osnaživanju žena

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije Jelena Perović je učestvovala na Konferenciji o rodnim pitanjima i osnaživanju žena, održanoj u Tetovu, u Sjevernoj Makedoniji, 5. i 6. septembra 2023. godine.
8. septembar 2023.

Događaj, koji je inicirala i organizovala Sjeverna Makedonija, kao predsjedavajući Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) 2023, okupio je lidere OEBS-a, ambasadore i visoke zvaničnike iz država članica i partnerskih zemalja.

Njima su se, kako su naveli organizatori, pridružili predstavnici privatnog sektora, akademske zajednice, civilnog društva i drugih međunarodnih organizacija, razgovarajući o tome kako države učesnice i partneri mogu da rade zajedno kako bi društva učinili inkluzivnijim, stvaranjem novih mogućnosti za ekonomsko, socijalno i političko osnaživanje žena.

„Suočavamo se sa još složenijim prijetnjama miru, stabilnosti i bezbjednosti u regionu OEBS-a, i zato je važno da osiguramo da žene igraju značajne uloge u donošenju odluka, i u svim sferama života, uključujući i politički i bezbjednosni sektor. Potrebne su nam praktične akcije“, kazao je predsedavajući OEBS-a, ministar spoljnih poslova Sjeverne Makedonije Bujar Osmani.

Novosti