Agencija za sprječavanje korupcije

Nastavak saradnje ASK i kosovske Agencije za borbu protiv korupcije

Direktorica Perović je predstavila dobre prakse koje je ASK uspostavio uz podršku međunarodne zajednice i koje je spreman da podijeli sa partnerskim organizacijama iz okruženja.
5. septembar 2023.

Iskazujući posvećenost regionalnoj saradnji kao jednom od prioriteta u djelovanju Agencije za sprječavanje korupcije (ASK), direktorica Jelena Perović se u Prištini sastala sa Ilom Buleškajem (Yll Buleshkaj), direktorom Agencije za borbu protiv korupcije Kosova (APK).

Tokom sastanka, sagovornici su razmijenili aktuelne informacije vezane za rad dviju institucija. Direktorica Perović je predstavila dobre prakse koje je ASK uspostavio uz podršku međunarodne zajednice i koje je spreman da podijeli sa partnerskim organizacijama iz okruženja.

ASK i APK već godinama razvijaju korektne odnose. Početkom juna, predstavnici Agencije za borbu protiv korupcije su bili u studijskoj posjeti Agenciji za sprječavanje korupcije, kada su se, pored ostalog, bliže upoznali sa procesom donošenja i sprovođenja planova integriteta u Crnoj Gori, kao i načinima na koje Agencija analizira prepoznate rizike od korupcije i stepen realizacije mjera za njihovo savladavanje na osnovu čega daje preporuke za unapređenje efikasnosti i efektivnosti ovog antikorupcijskog alata.

Novosti