Agencija za sprječavanje korupcije

Predstavnice ASK učestvovale na konferenciji o kontroli finansiranja političkih subjekata

4. oktobar 2022.

Predstavnice Agencije za sprječavanje korupcije Samra Spahić i Nevena Stevanović, samostalne savjetnice u Odsjeku za sprovođenje mjera kontrole finansiranja političkih subjekata i izbornih kampanja, učestvovale su na konferenciji „Digitalna rješenja koja se odnose na finansiranje političkih subjekata (izvještavanje, objavljivanje i revizija)“, održanoj u Pragu, 26. i 27. septembra 2022. godine.

Konferencija, koju je organizovala Međunarodna fondacija za izborne sisteme (IFES), okupila je službenike institucija iz deset zemalja (pored Crne Gore, iz BiH, Hrvatske, Jermenije, Gruzije, Kosova, Albanije, Moldavije, Ukrajine i Sjeverne Makedonije), direktno uključenih u sprovođenje nadležnosti kontrole finansiranja političkih subjekata i izbornih kampanja.

U sklopu događaja, predstavnice Agencije su predstavile digitalna rješenja koja su primjenjuju u Crnoj Gori u vezi sa izvještavanjem o finansiranju političkih subjekata, i upoznale učesnike sa postignutim rezultatima djelovanja ove institucije.

Tokom konferencije, organizovane su i praktične radionice na kojima su sudionici izlagali o dobrim praksama, planiranim aktivnostima i izazovima u radu.

Novosti