Agencija za sprječavanje korupcije

Održan sastanak Upravdnog odbora IPA projekta “Podrška u implementaciji mjera integriteta”

5. jul 2018.

Dana 4. jula 2018, održan je redovni sastanak Upravnog odbora IPA 2014 tvining projekta “Podrška u implementaciji mjera integriteta”. Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) je korisnica ovog projekta, i sprovodi ga sa Nacionalnom agencijom za borbu protiv korupcije Republike Italije (ANAC), kao partner državom članicom Evropske unije.

Implementacija projekta započela je maja 2017. godine, i trajaće 18 mjeseci. Cilj ovog projekta je podrška u implementaciji mjera integriteta u institucijama javnog sektora i unapređenje sistema za sprečavanje korupcije, kroz jačanje kapaciteta ASK za sprovođenje njenog mandata, unapređenje antikorupcijskih politika i afirmaciju principa dobrog upravljanja. Projektne aktivnosti organizovane su u četiri komponente, od kojih se svaka bavi unapređenjem kapaciteta ASK za sprovođenje njenih odabranih nadležnosti, uključujući u oblastima integriteta, lobiranja i zaštite zviždača.

Sastanku su prisustvovali vođe projekta dva tvining partnera, g. Alberto Zaino i g. Mladen Tomović, stalna tvining savjetnica, g-đa Sonja Levstik, i njihovi saradnici, predsjedavajuća upravnog odbora iz Delegacije EU u Crnoj Gori, g-đa Marcija Palota, te predstavnici nacionalnih IPA koordinatora.

Na sastanku upravnog odbora razmatran je izvještaj monitoring misije projekta, održane u maju ove godine, napredak u implementaciji projektnih aktivnosti i predstojeća dinamika implementacije istih, kao i produženje perioda implementacije  projekta za tri mjeseca. Učesnici su usvojili redovni kvartalni izvještaj o sprovođenju projekta, i zakazali naredni sastanak za oktobar 2018. godine.

Novosti